آزمایشگاه مولکولار نوروفارماکولوژی
مسئول آزمایشگاه: دکتر لیلا درگاهی
ارزشها: رعایت ملاحظات اخلاقی، راستی، خلاقیت، سرعت عمل و همکاریهای گروهی
این آزمایشگاه با به کارگیری رویکردهای چند جانبه شامل مطالعات مولکولی، سلولی، بافتشناسی و رفتارشناسی به بررسی مکانیسمهای سلولی مولکولی و عملکردی سیستم عصبی مرکزی در شرایط فیزیولوژیک و فیزیوپاتولوژیک میپردازد.
تمرکز عمده مطالعات تحقیقاتی در این آزمایشگاه بر آن دسته از بیماریهای سیستم عصبی مرکزی است که وجوه پاتولوژیک مشترکی را بالاخص در زمینه فرایند التهاب عصبی و مرگ سلولهای عصبی دارند.
هدف این آزمایشگاه دستیابی به روشهای پیشگیری و درمانهای رژنراتیو برای این بیماریها و در نهایت نزدیک نمودن مطالعات پایه به مطالعات کاربردی است.
تکنیک های بیولوژی مولکولی
در این آزمایشگاه از تکنیکهای RT-PCR و (qRT-PCR (real-time جهت بررسی میزان رونویسی از ژنها، روشهای ایمیونوبلاتینگ شامل دات بلات، وسترن بلات، ایمیونوهیستوشیمی و ایمیونوسایتوشیمی جهت بررسی میزان بیان پروتئینها و تکنیکهای کلونینگ ژن و استفاده از وکتورهای لنتی ویرال برای افزایش بیان یا خاموش نمودن بیان ژنها استفاده میشود.
تکنیک های کشت سلول و بافت
در این آزمایشگاه از کشت پرایمری سلولهای سیستم عصبی، انواع ردههای سلولی مانند PC12 (فئوکروموسیتومای رت)، BV-2 (میکروگلیال سلهای موش سوری)، و C6 (آستروسیتومای رت) و همچنین کشت ارگانوتایپیک برای مدلسازی بیماریهای سیستم عصبی مرکزی، مطالعات سیگنالینگ سلولی و نیز بررسی اثر داروها استفاده میشود.
تکنیکهای رفتارشناسی
به طور معمول در این آزمایشگاه از موش صحرایی نر نژاد ویستار برای مطالعات حیوانی استفاده میشود.
تستهای Morris water maze ،Y maze ،Passive avoidance ،Novel object recognition ،Novel place recognition و Object-in-place recognition برای بررسی یادگیری، شکل گیری حافظه و فعالیتهای شناختی حیوانات آزمایشگاهی به کار گرفته میشود.
تست open field برای بررسی فعالیت حرکتی حیوان و تستهای Rotarod ،Pole ،Beam و Cylinder برای بررسی هماهنگی حرکات که عمدتا متأثر از فعالیت مسیر دوپامینرژیک نیگرواستریاتال میباشد، به کار گرفته میشود.